La Garnatxa Blanca de la DO Terra Alta surt de ruta per Barcelona

7 març, 2019

Aquest mes de març, la Garnatxa Blanca de la Denominació d’Origen Terra Alta serà molt present a Barcelona gràcies a la primera ruta de vins que la DO organitza a la capital catalana, i que es podrà gaudir del 14 al 24 de març. La Garnatxa Blanca és actualment una de les varietats més de moda entre els aficionats al món del vi, a més de una de les que més creixen, motiu pel qual la DO Terra Alta ha triat Barcelona per portar a terme aquesta ruta que ajudarà a acabar de fixar la varietat, i els vins de la DO, en l’imaginari col·lectiu.

Sota el nom Garnatxa Blanca On Road, la DO Terra Alta promocionarà la seva varietat de raïm més emblemàtica als principals barris del centre de la ciutat amb l’objectiu de popularitzar el consum de vi amb Denominació d’Origen Terra Alta entre els barcelonins, i reforçar així la identitat de la marca i, en especial, de la Garnatxa Blanca, segell característic d’aquesta DO i gràcies al qual compta fins i tot amb un distintiu propi: Terra Alta Garnatxa Blanca 100x100.

Els locals participants oferiran als clients una copa de Garnatxa Blanca DO Terra Alta acompanyada d’una tapa, que serà diferent a cada un dels locals, buscant oferir maridatges alternatius per tal d’ampliar l’oferta gastronòmica i que aquells que estiguin interessats en la ruta puguin gaudir de tastos diferents a cada local i descobrir la versatilitat de la Garnatxa Blanca.  

Els locals de la ruta

La ruta estarà formada per 8 locals repartits a diferents barris del centre de Barcelona. Així, al barri Gòtic podrem trobar Zona d’Ombra (Salomó Ben Adret, 12), una enoteca especialitzada en la venda i la degustació de vins a copes en un espai on la cultura també té un pes important.

Prop del barri Gòtic, a Ciutat Vella, es troba Sexy Wine (Joaquim Costa, 8), un club de vins amb una interessant i activa agenda de cursos i tastos. Tirant cap a Poble Sec, Cap de Suro (Jaume Fabra, 12), una botiga especialitzada en vins, amb degustació i productes curosament seleccionats per gaudir-ne.

Abans, parada a Sant Antoni, a Vinateria Rosaluna (Floridablanca, 5) un espai de vins on les copes s’acompanyen de propostes gastronòmiques i a on poder gaudir d’un bon grapat d’activitats lligades al món de la cultura en general i del vi en particular.

I a l’altra banda de Barcelona trobem dos locals al dinàmic barri de Poblenou: Més De Vi (Marià Aguiló, 123) i Bodega Alaparra (Pujades, 136). D’estils diferents, tos dos comparteixen i destil·len amor pel vi. Més De Vi és un espai tranquil i especialitzat en vins i productes de proximitat, on poder gaudir d’un bon sopar. Bodega Alaparra, d’ambient més informal, també té una gran proposta de vins maridats amb oferta gastronòmica i una bona agenda d’activitats amb tastos i maridatges.

I per acabar la ruta, dos locals al centre de Barcelona: Eixample Esquerra i Eixemple Dreta. El primer és AmoVino (Aribau, 30), un espai dedicat al vi on prendre una copa, maridar-la amb alguna tapa i, fins i tot, comprar alguna ampolla. A l’Eixample Dreta, al costat de la Sagrada Família, trobem Sagrades Tannines (Passatge de Simó, 20), un celler informal i acollidor, amb vins amb personalitat i una oferta gastronòmica per maridar-los.

Guanya un cap de setmana a la Terra Alta

La Denominació d’Origen Terra Alta vol premiar a aquells que s’apropin als locals de la ruta per conèixer i gaudir de la seva Garnatxa Blanca. Així, aquells que participin de la ruta i que vulguin deixar constància, només hauran de fer-se una foto amb la seva copa de vi i penjar-la a les seves xarxes (Instagram, Facebook i Twitter) fent servir el hashtag #fansDOTerraAlta i mencionant el perfil de la DO Terra Alta. Les millors fotografies entraran en el sorteig d’un cap de setmana a la Terra Alta per conèixer de prop la comarca i gaudir de diferents propostes enoturístiques. A més, hi haurà també dos lots de vins per aquells que pengin les seves fotos i que en surtin guanyadores en segon i tercer lloc al sorteig.

DO Terra Alta, l’ànima de la Garnatxa Blanca

La ruta Garnatxa Blanca On Road és una acció que s’emmarca en la voluntat de la DO Terra Alta de continuar promocionant la seva varietat estrella. I és que a la Terra Alta es conrea el 33% de la Garnatxa mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producció a Espanya i el 90% si parlem de Catalunya. Així doncs, no és estrany que la Terra Alta sigui una de les poques regions de la vitivinicultura mundial on és possible trobar una extensa gamma de vins monovarietals d’aquesta vinífera, que els ha fet mereixedors d’un distintiu de garantia específic: Terra Alta Garnatxa blanca 100x100.

Sense dubte, dades que indiquen la importància i el pes que aquesta varietat té a la comarca, i que avui dia continua portant el nom de la Terra Alta pels certàmens de tot el món.