La DO Terra Alta patrocinarà la tercera edició d'In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta

9 maig, 2019

La Denominació d’Origen Terra Alta patrocinarà el festival In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta, que enguany celebra la seva tercera edició del 4 al 10 d’agost a Bot, seu oficial del Festival.

 

Al llarg d’una setmana, la Terra Alta s’omplirà de cultura a través de diferents expressions audiovisuals com ara la projecció de films, curtmetratges -amb concurs inclòs- o xerrades al voltant del setè art.

 

El principal objectiu del Festival és promoure a la Terra Alta un lloc per a la cultura a través de la projecció i la divulgació de llargmetratges de diversa temàtica i gèneres de producció professional, així com de curtmetratges professionals i amateurs a través del concurs de curtmetratges que s’organitza en el marc del Festival.

 

D’altra banda, el Festival vol ajudar també a posar en valor la marca Terra Alta i sumar al projecte a tota la comarca. Per això, tot i que Bot és el centre neuràlgic i cor del Festival, des de l’organització hi ha la voluntat d’iniciar un teixit comarcal d’actuació que beneficiï i sumi a tothom per fer el projecte més gran en el futur, amb un Festival on tots els pobles de la Terra Alta puguin tenir protagonisme.

 

Sobre In-FCTA

 

El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, naixia a Bot l’any 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, Director del Festival, l’associació Sorolla’t, grup de dinamització local de Bot, i la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Bot i del Consell Comarcal de la Terra Alta, a més d’altres ens i empreses de la comarca.

 

El Festival In-FCTA busca establir un lloc a la Terra Alta per a la difusió d’un format cultural com és l’audiovisual i cinematogràfic i garantir a la població de la zona, amb accessos més reduïts a aquests productes, la possibilitat d’accedir a formats culturals diversos i de qualitat.