La DO Terra Alta organitza una festa solidària per donar suport al col·lectiu LGTBI

2 abril, 2019

Sota el lema La DO Terra Alta amb el col·lectiu LGTBI, la Denominació d’Origen Terra Alta organitza aquest dijous 4 d’abril una festa i tast solidari a l’Hotel Axel de Barcelona amb l’objectiu de donar suport al col·lectiu LGTBI.

 

Conduïda i amenitzada per David Cano, més conegut com a Brigitta Lamoure, la festa arrencarà a les 19:30h a la terrassa de l’hotel, i comptarà amb la participació de la Plataforma LGTBI, a qui aniran destinats els beneficis obtinguts al llarg de la tarda, i que provindran de la venda de copes dels vins de la DO Terra Alta.

 

La Plataforma LGTBI és una associació que engloba un gran nombre d’entitats LGTBI de Catalunya com ara FAGC, Casal Lambda, Gais Positius, FLG Famílies LGTBI, Gaylespol, ACGIL, Generem, AMPGIL, Stop Sida, Fundació Enllaç, L’Observatori Contra l’Homofòbia i Panteres Grogues.

 

Amb aquesta acció, la DO Terra Alta vol posar el seu granet de sorra en la defensa dels drets LGTBI i la lluita contra les actituds homòfobes apropant els seus vins a Barcelona, una de les ciutats europees capdavanteres en el suport al col·lectiu LGTBI.

 

Més de 350 professionals gaudeixen dels vins de la DO Terra Alta a Barcelona

 

Dins la seva estratègia de promoció a la capital catalana, la DO Terra Alta va celebrar ahir una nova jornada professional on van participar més de 350 professionals de l’hostaleria i la distribució de Barcelona.

 

La jornada es va celebrar al Disseny Hub Barcelona i els assistents vam poder tastar més de 120 referències dels 34 cellers participants: Agrícola de Corbera d’Ebre, Bernaví, Casa Mariol, Caterra, Celler Alimara, Celler Altavins, Celler Arrufí, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Coma d’En Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Essència, Celler Germans Balart, Celler Jordi Miró, Celler Josep Vicens, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Serra de Cavalls, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Terra i Vins, Cellers Unió, Estones Vins, Herència Altés, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Pagos de Híbera Pinord, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Algars, Vins del Tros i Viticultors Bateans.

 

Paral·lelament a la mostra de vins, alguns dels assistents vam poder gaudir d’una Masterclass sobre els maridatges de la Garnatxa blanca de la mà de Javier Campo, sumiller i cap de sala del restaurant guardonat amb una Estrella Michelin, Villa Retiro, capitanejat pel xef Fran López. A la Masterclass es van maridar 2 referències de Garnatxa blanca de la DO Terra Alta amb propostes típiques de la gastronomia terraltina: el jove Rialla Garnatxa Blanca 2018, de Celler Rialla, maridat amb una truita en suc; i el criança L’Avi Arrufí 2016, de Celler Piñol, acompanyat de la tradicional clotxa de la Terra Alta.

 

A més, els assistents a la jornada van poder visitar l’exposició Garnatxa Blanca. De la matèria a l’ànima. Una mostra composta per 6 estacions que busca traslladar als visitants el coneixement i la consciència de la garnatxa catalana en general, i de la Garnatxa blanca de la Terra Alta en particular. L’exposició va formar part dels múltiples actes que es van portar a terme fa tot just un any amb motiu de l’organització per part de la DO Terra Alta del concurs internacional Grenaches du Monde.