La Denominació d’Origen Terra Alta es mobilitza per ajudar als viticultors i cellers de la comarca

25 març, 2020

Els responsables de la Denominació d’Origen Terra Alta han començat una ronda de reunions amb responsables polítics del territori per tal de buscar solucions que serveixin de salconduit per als viticultors i els cellers de la comarca.

En sengles reunions amb el Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, els responsables de la DO els hi han fet arribar la seva preocupació per les repercussions que està tenint al sector la situació actual derivada de la crisi del coronavirus. Des de la DO Terra Alta es demanen mesures que ajudin als viticultors i cellers a pal·liar aquesta situació. Entre aquestes mesures, es demana que les empreses que ho necessitin es puguin acollir a un ERTO de força major, així com l’ajornament de quotes de préstecs i hipoteques per al sector agrari. D’igual manera, la DO Terra Alta s’ha posat a disposició de les administracions per a qualsevol col·laboració que fos necessària.

La preocupació és alta al sector vinícola de la comarca, ja que els principals canals de distribució han deixat de funcionar i la falta de dades reals sobre la durada de la crisi podrien abocar als cellers a una crisi de dimensions incalculables si no es prenen ja les mesures per evitar-ho.

Tanmateix, des de la DO Terra Alta es vol enviar un missatge de tranquil·litat als viticultors i cellers associats. Des del Consell Regulador s’està estudiant la possibilitat d’ajornar tots els pagaments que sigui possible per alleujar la càrrega dels socis i sòcies mentre segueixen en peu les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma.

D’igual manera, des de la DO Terra Alta es vol insistir en la importància que té, en aquests moments més que mai, el consum de productes de proximitat. Només amb la col·laboració de tothom es podrà salvaguardar l’activitat agrària, el nostre paisatge i l’economia de moltes famílies del territori de la Terra Alta i de les Terres de l’Ebre per extensió.