Els vins de la DO Terra Alta tornen a maridar amb la galera i la carxofa de les Terres de l’Ebre

7 febrer, 2019

Aquest divendres 8 de febrer arrenca la VI edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Un any més, una quarantena de restaurants d’Alcanar, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita s’uneixen per oferir menús gastronòmics amb la galera com a protagonista. Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta seran els encarregats de maridar aquesta oferta gastronòmica on, fins Al 3 de març, es podran tastar plats com ara carxofa confitada amb ou poché i tempura de galera, fideuada amb galeres i llagostins o rap a la crema de calçot i galera.

La galera és un producte local i de qualitat típic de l’Ebre, un crustaci font de proteïnes, vitamines i minerals que, a diferència d’altres crustacis, és baix en calories i de fàcil digestió. Un producte que marida a la perfecció amb la Garnatxa blanca de la Terra Alta.

Jornades de la Carxofa d’Amposta, del 24 de febrer al 24 de març

No només els productes del mar mariden bé amb la Garnatxa blanca de la Terra Alta, també productes com la carxofa, molt destacada en l’agricultura del Delta de l’Ebre, combinen amb els vins elaborats amb aquesta varietat. És per això que, un any més, els vins de la DO Terra Alta seran els encarregats de maridar també les Jornades de la Carxofa d’Amposta.

La inauguració de les jornades, que enguany arriben a la XXIV edició, serà diumenge 24 de febrer al pavelló 1 d’Octubre, i servirà per donar el tret de sortida a tot un mes per gaudir de les propostes gastronòmiques que ofereixen els restaurants d’Amposta, i que tenen com a ingredient principal la carxofa, sempre acompanyada dels vins de la DO Terra Alta.