El mes d’agost arriba ple de activitats culturals maridades amb vins DO Terra Alta

30 juliol, 2019

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta seran el maridatge perfecte per a un agost que arriba ple d’activitats culturals a la Terra Alta. Cinema, llibres, música o fotografia tornaran a marcar en vermell les dates d’un calendari que arrenca aquesta mateixa setmana (diumenge 4) amb la gala d’inauguració de la tercera edició del Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, que compta amb el patrocini de la DO Terra Alta, i que anirà a càrrec dels actors Juli Fàbregas i Jordi Díaz.

El festival, que enguany se celebra del 4 al 10 d’agost a Bot, tornarà a omplir de cultura i cinema la comarca mitjançant diferents expressions audiovisuals com ara la projecció de films, curtmetratges o xarrades al voltant del setè art. Al llarg de la setmana, Bot serà l’epicentre també d’activitats per a tota la família, com ara la jornada de cine i pícnic a l’Ermita de Sant Josep de Bot (dimecres 7 d’agost), on es projectarà el film de Spike Jonze Allà on viuen els monstres. i també d’activitats gastronòmiques com la Garnatxada i sopar de foodtrucks del divendres 9 d’agost.

La tercera edició d’aquest festival tancarà les seves portes dissabte 10 d’agost amb la segona edició del Concurs de Curtmetratges, seguit de l’acte de clausura i lliurament de premis, i un sopar de celebració on no faltaran els vins de la DO Terra Alta.

 

Biblioteques amb DO

Un estiu més, arriba a la Biblioteca Municipal de Gandesa el cicle Biblioteques amb DO. Aquest projecte, que enguany arriba ja a la seva setena edició, porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya per reforçar els coneixements del món del vi entre ell assistents a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics.

Així, dimecres 7 d’agost a les 17h, a la Bibliopiscina de Gandesa, tindrà lloc la primera de les activitats d’enguany, un taller familiar de paper reciclat. Els més petits descobriran el procediment del reciclatge del paper i aprendran a fer una pastar que convertiran en paper per, després, estampar fulles de ceps amb tinta elaborada amb vi.

La segona de les activitats d’aquesta edició de Biblioteques amb DO arribarà dimecres 21 d’agost. De vins i de mots és el nom del recital-xerrada a càrrec de l’escriptor i rapsode David Vila qui, a través de contes, ens endinsarà en el món del vi per descobrir un lèxic genuí així com curiositats lingüístiques. Un maridatge de llengua, literatura i vi que tindrà lloc a la Biblioteca de Gandesa a les 19:30h.

I com cada any no podia faltar el tradicional concurs de Fotografia Biblioteques amb DO, que arriba enguany a la 6a edició. De l’1 d’agost al 15 de setembre, els participants hauran de presentar les seves fotos, que hauran d’anar lligades al món el vi a la Terra Alta, des de les vinyes o els cellers, fins a l’enoturisme a la comarca. Per participar-hi s’hauran de publicar les fotos a Facebook, Twitter o Instagram amb un títol i el hashtag #biblioDOTerraAlta2019. Entre els premis, un lot de vins DO Terra Alta.

 

Divendres DiVins, 16 d’agost a Prat de Compte

La VI edició dels Divendres DiVins se celebrarà a Prat de Compte. L’inici de l’acte tindrà lloc a l’Ajuntament a les 19:30h i recorrerà el petit municipi per donar-lo a conèixer als assistents. L’actuació musical d’enguany anirà a càrrec d’Alexandre Bonanit i Gemma Balagué, i el seu espectacle Fardatxa, i el tast de vins, a càrrec de la DO Terra Alta.

Amb aquesta iniciativa, posada en marxa des dels serveis territorials de Cultura i d’Agricultura junt amb l’INCAVI i les denominacions d’origen del Camp de Tarragona, es busca posar en valor els espais patrimonials del territori i convertir-los en un nou atractiu turístic i culturals durant el període estival, tot reforçant els lligams amb el vi i els artistes del territori.